Pahlish - Tashbaan

Och så var det torsdag igen. Jag hänger inte med längre, jag hinner liksom inte. Tiden bara går och här står jag och stampar, lite så känns det.
Har nu påbörjat min sista redovisningskurs och det suuuger att sitta inne och göra finansieringsanalyser, skatteplanera, bokslutsanalyser och jag vet inte vad när det är så himla fint väder!
 
Och nu på lördag så börjar vi på jobbet att ha öppet varje dag i veckan, och jag tror jag är ledig typ max 10 dagar fram till augusti. Så hur jag ska hinna allt återstår att se. Är som sagt nagellacksförbud på jobbet så jag lär vara ganska naken hela sommaren. Buhu.
 
Men, nu har jag klagat färdigt och visar istället mitt bidrag till Pink Thursday hos Emma!
Dagens lack är Tashbaan från Pahlish.
De hade 50 % på frakten tror jag det var för ett par veckor sedan så då passade jag på att köpa några få. Bland annat då Tashbaan.
Som är en mjuk mjuk rosa färg med svart-grå flakes. Ser ut som miniminimini konfetti.
Lacket är härligt krämigt (duh, det är ju ett krämlack) och flyter fint på nageln. Inte riktigt förtjust i penseln, då den tar med sig galet mycket lack så man får vara noga med att dra av innan man börjar applicera. Penseln kunde även varit liite mer platt, för att den skulle vara perfekt i min smak.
Täckningen på ett såhär ändå ljust lack var som väntat, inte superbra. Det krävdes tre lager för att bli någorlunda täckande, ett fjärde hade nog funkat men ärligt talat har jag aldrig lust eller tid att lägga på så många lager.
 
Något seg torktid, men sen är jag otroligt bortskämd med snabbtorkande hololack det senaste så är nog jag som är lite extra petig. Men nästa gång är det ett snabbtorkande överlack som gäller.
 
Jag är mycket nöjd med mitt köp och kommer absolut använda Tashbaan snart igen. Härlig somrig färg, påminner mig om jordgubbsmilkshake. Mums!

Jag har en mycket misslyckad lagning på mitt långfinger som jag försökte gömma så gott jag kunde men lyckades inte så himla bra. Så om ni undrar så är det inte nageln som är helt missbildad, utan det är en simpel lagning ;)
 
 
 
 
 
 

FIFA World Cup 2014 Go spain! nail wraps

Så en av mina passioner här i livet är skönhetsjunk. Men jag är även sjukt nördig när det kommer till serier och bakning (därav mitt yrke, duh!) men helt klart även fotboll. Så nu i VM-tider består mitt liv till stor del av jobba, sova, äta och titta på fotboll. And I love it!
 
Visst är det tråkigt att Sverige inte är med, men flera av mina andra favoritlag är med och spelar och det gör att det känns lite bättre. Min stora favorit är Spanien och när jag såg på Tvåls hemsida att de tagit in nail wraps i olika länders flaggor var jag snabb på att beställa ett ex med Spaniens färger.
 
Supercoolt tyckte jag, men hade inte så bråttom att sätta på de då jag, naiv som jag är, var stensäker på att Spanien skulle vara kvar i turneringen länge - till och med gå till final. Jag funderade t.o.m att använda de till själva finaldagen. Men, så blev det som det blev och Spanien åkte ut redan efter två spelade matcher. Men det är väl så, tillslut måste även de bästa förlora.
Så då fick jag ju bråttom, och eftersom de spelar sin sista match ikväll mot Australien innan det är dags att åka hem så har jag använt mina nail wraps nu. För jag tyckte det var för synd att de inte skulle användas, eller i alla fall inte i samband med turneringen.
 
Det var första gången jag testade nail wraps, och ja, resultatet är väl därefter också. Tyckte det var lite knepigt att inte få veck vid kanten så jag kämpade ett tag med det. Sen var vissa lite stora för mina naglar trots att jag trimmat de i förhand så det ser lite knepigt ut. Allt som allt, ser bra ut på normalt avstånd men om någon ska granska så syns lite skavanker (vilket ni ska göra nu, på bilderna haha). Det konstiga är att när jag gick igenom bilderna så såg de så fruktansvärda ut, det ser skavt ut och wrapsen ser ut att ligga låångt upp på nagelbanden så jag granskade alla naglarna typ tio gånger och det syns verkligen inte för mitt blotta öga. Utan det måste helt enkelt vara skavanker som blir väldigt tydligt i kameran.
 
Jag trodde jag skulle bli mer imponerad dock. Tycker limmet var lite dåligt, då de gärna reste på sig vid kanten när man pysslar med något pilligt. Efter jag la på ett lager överlack känns det som det blev bättre. Men jag är väldigt osäker på om de här kommer hålla så länge som alla säger, 1 vecka? Hm, återstår att se!
 
Och förutom att jag var novis på att sätta fast dem så var det ändå smidigt, lätt att ta bort och göra om om den skulle hamnat fel, lätt att fila av och slöt sig fint runt nageln.
 
Jag kan nog komma att testa nail wraps igen i framtiden, det är ju himla enkelt sätt att få en väldigt piffig manikyr på :)
 
 
 
 
 

Colors by Llarowe - My own private paradise

Holo holo holo-fredag!
 
Nu har jag tagit mig igenom en hel del av de nya lacken från CbL, men än finns det några guldkorn kvar.
Ett av dem heter My own private paradise och är sååå fint!
 
Vacker vacker lila färg med fantastisk holoeffekt gör detta lack till en ny favorit hos mig om vi snackar färgen. Jag är svag för rosa och lila nyanser så det är väl inte så oväntat ändå.
 
Men. Kan vi prata lite om formulan och det där? Det var ingen höjdare. Det var segt värre kan jag säga, och inte segt på det sättet att det var dags för thinner, utan segt mer som alla pigment bara klumpade ihop sig och vägrade släppa varandra. Holosjukans lillebror kanske?
 
Kan jag stå ut med att det var lite svårlackat? Ja, det kan jag faktiskt.
Och till min stora förtjusning så var det här ett av de lacken som Inte missfärgade naglarna. Hurray!
 
Torkade semi-matt och för att få fint med glans är ett topplack att föredra, vilket jag inte har på bilderna.
 
 
 
 
 
 
 
So here I have yet another polish from Colors by Llarowe to show you. This is My own private paradise and though the formula was quite terrible I still like this. But as always, I’m a sucker for pink and purple polishes :)
RSS 2.0